Mortens Aften

Fra kl.18

     Den 10.november.    

m.rødkål, brunede & hvide kartofler

Fisketallerken

Gammeldags andesteg/flæskesteg

Menu

Kagebord m. forskellige kager & tærter

flødesovs

pr. kuvert 229,- kr.

ris a`la mande

                            Ring og bestil bord på tlf.:

                           75269219 eller 28870186

Historien om fejringen af Mortens Aften

Hvem var Morten?

”Morten Bisp” er det danske navn for Sankt Martin af Tours. Derfor fejrer vi Mortens helgendag den 11. november, og Mortens aften den 10. Den hellige Martin var angiveligt født omkring år 316, og var søn af den romerske tribun. Efter nogen tid i den romerske hær, forlod han den som 18-årig, for at blive missionær. I 361 grundlagde han sit første kloster i Gallien. Martin der også kaldes ”Galliens apostel ”blev udnævnt til biskop i Tours og døde i november 397 på en missionær rejse. Han blev senere ophøjet som helgen, i øvrigt som den første, der ikke også samtidigt var Martyr. Der findes en række legender om Sankt Martin hvordan han kurrede en spedalsk med kys og opvakte personer fra de døde.                             

Hvorfor spiser vi and?

Den meget hellige men også ydmyge Sankt Martin var ikke meget for sin forfremmelse som biskop derfor gemte han sig i en gåsesti. Men de larmende gæs afslørede ham og han blev hevet frem og tvunget til at blive biskop. Han brugte sit ny embede til at straffe de irreterene gæs ved at hvert år den 11. november, hvor vi i Danmark fejrer aftenen den. 10. Skulle man spise gåsesteg. Med tiden ændrede man menuen til andesteg da gåsen er et temmelig stort og uoverskueligt måltid  

Sønderhedevej 11

6710 Esbjerg V

Esbjerg Golf Klub

Udsigten til god mad    

Åbningstider 

Mandag 

tirs-torsdag

lør - søndag

Betalingsformer

Dankort, Visakort, Visa Elektron, Mastercard, Eurocard & American Express

Betalingsbetingelser

Netto kontant ved arrangementets afslutning

Selskaber

Min  20 kuverter  

også ud af huset

Ved bestilling af selskab, betales depositum kr. 3000,- som fratrækkes ved endelig opgørelse

Brunch er et 3 timers arrangement efterfølgende time(r) påregnes kr. 55,- pr. kuvert pr. påbegyndt time

 75 26 92 19 / 28 87 0186

RESTAURANT - J C

17 - 21

11. 21

11 - 18